فناوریهای شناسایی و ردیابی

بارکد ، RFID ، شناسایی با امواج رادیویی ، ردیابی ، ردگیری، ردیابی ماهواره ای ، GPS ، بینایی ماشین ، بیومتریک ، کارت هوشمند، سنسور

فناوریهای شناسایی و ردیابی

بارکد ، RFID ، شناسایی با امواج رادیویی ، ردیابی ، ردگیری، ردیابی ماهواره ای ، GPS ، بینایی ماشین ، بیومتریک ، کارت هوشمند، سنسور

GPRS چیست؟

تعریف ساده سیستم GPRS چیست؟

نسل 5/2 تلفن های همراه یا GPRS  مخفف General Packet Radio Service، یک سرویس رادیویی بی سیم ، جهت ارسال داده است که مرجله میانی بین GSM (نسل دوم) و UMTS (نسل سوم) شبکه های مخابرات سیار است که امکان ارسال داده را با سرعت 2/171 کیلیو بیت بر ثانیه، امکان پذیر می سازد.
سیستم GPRS ، پهنای باند وسیع تر و امکانات رادیویی بیشتری در اختیار مشترکین قرار می دهد تا ارسال داده  با سرعت بیشتری انجام شود ، که این مقدار 3 برابر حداکثر سرعتی است که کاربران می توانند از شبکه های تلفن ثابت،اطلاعات دریافت کنند و تقریبا بیش از 10 برابر سرعت ارسال دیتا در شبکه فعلی GSM است. ارائه سرعت 171/2 کیلو بیت بر ثانیه  براحتیدستیافتنی است در حالیکه برای رسیدن به این منظور در حدود 2 تا 8 GSM بطور همزمان نیاز است که در این صورت هم عملاً کابر چیز های زیاد دیگری را از دست خواهد داد .برتری دیگر آن این است لازم نیست به میزان ارتباطتان که با GPRS پشتیبانی می شود پول پرداخت کنید بلکه هزینه شما معادل حجم اطلاعاتی می باشد که دریافت و ارسال نموده اید .

GPRS تمام پروتکل های IP را پشتیبانی می کند و بصورت یک لینک همیشه روشن می باشد و.این بدین معنی است که نیازی نیست پیام را از طریق Server ارسال کنید ، بلکه می توانید آنها را بصورت مستقیم به وسیله دستگاه های ارتباطی دستی یا موبایل بفرستید .امروزه اکثر اپراتورهای شبکه های بزرگ از شبکه GPRS استفاده می کنند ولی امکان اضافه کردن این قابلیت به تمام وسایل موبایل نیست .
 

تجهیزات مورد نیاز ؟
PC های کتابی و وسایل دستی می توانند به همراه آداپتورهای GPRS تکمیل شوند تا بتوانند با این تکنولوژی کار کنند البته اگر موبایل شما GPRS را پشتیبانی نمی کند باید آن را ارتقاء دهید .سیستم GPRS احتیاج به گوشی های سازگار با تکنولوژی خود دارد ، بنابر این از گوشی های فعلی نمی توان در شبکه GPRS استفاده کرد. به صورت کلی،گوشی های تلفن همراه نسل 5/2 به سه دسته تقسیم بندی می شوند: در یک دسته از آنها امکان برقراری ارتباط صوتی و ارسال دیتا به صورت همزمان وجود دارد و در دسته دیگر فقط یکی از شبکه های GSM یا GPRS برای برقراری مکالمه صوتی و یا ارسال دیتا به صورت اتوماتیک انتخاب می شود و در گروه سوم ، انتخاب شبکه به صورت دستی انجام می گیرد. سرعت در ارسال و دریافت دیتا به نوع گوشی موبایل نیز بستگی دارد ؛ گوشی های تلفن همراه جدید از نظر سرعت ارسال و دریافت دیتا به سه دسته تقسیم بندی می شوند؛ در دسته اول که از 1+2 کانال استفاده می کنند و با سرعت 8/26 کیلیو بیت بر ثانیه امکان Download و 4/3 کیلو بیت بر ثانیه امکان Upload دارند ؛ دسته دوم 1+3 کانال دارند و2/40 کیلو بیت بر ثانیه Download و 4/13 کیلوبیت بر ثانیه برای Upload دارند و گروه سوم ، تقریبا 6/53 کیلو بیت ثانیه امکان Download خواهند داشت و ما در آینده مجبوریم نوع گوشی خود را متناسب با سرویس هایی که از شبکه می گیریم ، انتخاب کنیم.

 ارائه این سرویس ها ، با دراختیارگذاشتن ظرفیت یک رادیو کامل در ایستگاه ها ،که در واقع 8 برابر امکاناتی است که در اختیار مشترکین جهت مکالمه تلفنی قرار می گیرد ، امکان پذیر است. ولی در حال حاضر، حداکثر سرعتی که در شبکه قابل پیاده سازی است 60 کیلو بیت بر ثانیه است ، که با استفاده از چهار برابر ظرفیت فعلی یک کاربر تلفن همراه و نیمی از ظرفیت یک فرستنده ایستگاه BTS امکان پذیر است.
 

امکانات  GPRS
امکاناتی از قبیل ارسال و دریافت ایمیل، انتقال فایل، جست وجوی وب، ارسال عکس و تصایر متحرک، اتوماسیون منزل ، چت و .. از آنجایی که فعلا تجهیزات لازم برای ایجاد کانال رادیویی، حتی برای مکالمات صوتی مشترکین نیز وجود ندارد و شبکه فعلی ، حتی پاسخگوی سرویس صوتی موبایل نیز نیست، در اختیار گذاشتن کانالهای GPRS با توجه به اینکه این کانال ها از کانال های GSM استفاده می کنند ، معقول به نظر نمی رسد. از طرف دیگر هزینه ارسال داده از طریق شبکه های تلفن همراه نیز نسبت به شبکه تلفن ثابت بسیار بیشتر است ؛ در نتیجه از نظر مشترکین نیز، این نوع ارتباط دیتای متحرک ،در حال حاضر مقرون به صرفه نیست. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد