رئیس پلیس گذرنامه نیروی انتظامی با بیان اینکه میانگین صدور گذرنامه 10-15روز است گفت:صدور گذرنامههای الکترونیک به دلیل شرایط خاص و پیچیده خود زمان بیشتری نیاز دارد.
سردار محمود صادقی در گفت وگو با ایسنا، بابیان اینکه میانگین زمان صدور گذرنامه 10 الی 15 روز است، گفت: پیش از این میانگین صدور گذرنامه 25 تا 30 روز بود. اما پروسه صدور گذرنامههای الکترونیک با گذرنامههای غیرالکترونیک متفاوت است و صدور گذرنامههای الکترونیک به دلیل شرایط خاص و پیچیده،زمان بیشتری نیاز دارد.
صادقی در مورد برخی انتقادات مطرحشده درباره طولانیشدن زمان صدور گذرنامهها گفت: مردم در ایام نوروز قصد انجام سفرهای زیارتی و غیره را دارند و حجم کار پلیس گذرنامه نسبت به طول ایام سال دو برابر میشود و به همین دلیل زمان صدور گذرنامه افزایش مییابد.
وی یکی دیگر از دلایل طولانی شدن پروسه صدور گذرنامههای الکترونیک را حجم کار عنوان کرد و گفت:در گذشته که گذرنامهها غیرالکترونیک بودند پدر خانواده میتوانست یک گذرنامه برای تمام اعضای خانواده دریافت کند اما در گذرنامههای الکترونیک که پیش نیازی برای صدور گذرنامههای بیومتریک هستند هر فرد بایستی که یک گذرنامه دریافت کند که این اصل سبب افزایش حجم کار پلیس گذرنامه و در نهایت طولانی شدن پروسه صدور گذرنامه میشود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد میزان ضریب امنیتی گذرنامههای الکترونیکی با بیان اینکه با الکترونیکی شدن گذرنامهها تا کنون به موردی در خصوص جعل گذرنامه روبرو نشدهایم گفت: با این حال اقدام به جعل به صفر نمیرسد و جاعلان همیشه برای یافتن روشهای جدید جعل تلاش میکنند.
رییس پلیس گذرنامه ناجا با بیان اینکه ممکن است مدارک ارائه شده از سوی متقاضی برای دریافت گذرنامه جعلی باشد گفت: از آنجایی که کارشناسان پلیس گذرنامه به صورت آنلاین با بانکهای سازمانهای مختلف از جمله سازمان وظیفه عمومی، ثبت احوال و غیره در ارتباط هستند مدارک جعلی در هنگام صدور گذرنامه مشخص میشود اما تا کنون به گذرنامه الکترونیکی جعلی روبرو نشدهایم.
صادقی با بیان اینکه گذرنامههای الکترونیک مقدمهای برای صدور گذرنامههای بیومتریک هستند، گفت: در گذرنامههای بیومتریک یکی از نشانههای فردی همچون مشخصات قرنیه چشم یا اثر انگشت در گذرنامه چیپ رایت میشود و با بیومتریک شدن گذرنامهها امکان جعل از بین رفته و پلیس میتواند جعل گذرنامه را کنترل کند.